Sultan II. Abdülhamid’in soyundan geldiklerini iddia eden 71 kişi, miras hakkı talebiyle mahkemeye başvurdu. Sonuçlanan davada mahkeme, bu kişilerin II. Abdülhamid’in yasal mirasçıları olduğuna hükmetti. Bu kararla birlikte miras konusu taşınmazların devriyle ilgili sınırlamalar da getirildi.
GEYVE’DE 26 DÖNÜMLÜK TARLA DA LİSTEDE
Odatv'nin haberine göre, varislik hakkı tanınan kişilerin talep ettiği mülkler arasında Sakarya'nın Geyve ilçesinde bulunan ve Balabal Çiftliği olarak bilinen 26 dönümlük tarla da yer alıyor.
II. ABDÜLHAMİD’İN MAL VARLIĞI ORTAYA ÇIKTI
Karar sonrası kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Sultan II. Abdülhamid’e ait olduğu belirtilen gayrimenkuller oldukça geniş bir coğrafyaya yayılıyor. İşte bazıları:
-
İstanbul Sultanhamam’da İzmirli Hanı
-
Direklerarası’nda Letafet Apartmanı
-
Gedikpaşa’da tiyatro arsası
-
Eyüp’te 21 dönüm tarla ve 18 dönümlük Bahariye Kışlası
-
Kağıthane’de Silahtarağa Çiftliği ve çeşitli araziler
-
Bakırköy’de 70 dönüm arazi ile Veliefendi çayırı
-
Dolmabahçe’de 30 dönümlük bostan
-
Küçükçekmece’de Burunsuz Mandıra Çiftliği
-
Nişantaşı, Teşvikiye, Beşiktaş, Horhor, Arnavutköy, Ortaköy, Kuruçeşme, Kartal ve Beykoz’da konaklar, arsalar, çiftlikler
-
İzmit, Şişli, Çatalca, Çekmece, Silivri, Yalova, Burdur, İzmir, Tire, Akhisar, Nazilli, Keşan, Babaeski ve Havza gibi pek çok bölgede tarla, çiftlik, otel, han, hamam, ormanlık alanlar ve diğer taşınmazlar
Öne çıkan bazı mülkler arasında Nazilli’deki 7 bin dönümlük Bilare Çiftliği, Yalova’daki 2500 dönümlük ormanlık alan ve İstanbul’daki prestijli semtlerde yer alan tarihi yapılar dikkat çekiyor.